Cara Bermain Poker Dice

Poker Dice Online pertama kali disediakan oleh pembekal permainan dalam talian berbilang pemain iaitu betting malaysia website. Poker Dice adalah permainan poker dadu terbaru kerana menggunakan 5 dadu.

Permainan poker dice sudah lama ada di Las Vegas namun permainan ini mulai diterbitkan di seluruh dunia pada september 2017. Bagi anda pemain yang hobi bermain poker online dan permainan dadu maka di dalam poker dice merupakan gabungan dari kedua jenis permainan tersebut.

Cara bermain poker dadu juga sangat mudah kerana nama ranking yang menang dalam permainan Poker Dice diambil dari ranking permainan poker dalam talian yang menang, tetapi permainan dadu poker dimainkan dalam aliran langsung menggunakan 5 dadu yang setiap nombor mengandungi nombor 1 hingga 6, berikut kami akan memaparkan video tentang cara bermain permainan dadu poker.


Peraturan untuk Bermain Poker Dice

5 Of Kind menebak hasil dadu yang keluar adalah 5 nombor kembar (5 dadu dengan nombor yang sama) contoh 3-3-3-3-3 (5 dadu mempunyai nombor yang sama iaitu 3)

Straight Flush menebak mana dadu keluar adalah 5 nombor berturut-turut 1-2-3-4-5 dengan dadu warna kelima mesti sama (merah atau hitam).

INC. Straight Flush menebak dadu yang keluar tidak mempunyai kombinasi contoh 1-2-4-5-6 dengan warna kelima dadu mesti sama (merah atau hitam).

4 Of Kind menebak hasil dadu yang keluar adalah 4 nombor kembar ($ dadu dengan nombor yang sama) contoh 3-2-2-2-2 (4 dadu mempunyai nombor yang sama iaitu 2).

Straight menebak dadu yang keluar adalah 5 nombor berturut-turut 2-1-3-4-5 dan jangan menjadi lurus tegak (warna dadu tidak perlu sama)

Full House menebak dadu yang keluar adalah gabungan satu pasangan dan tiga contohnya 2-2-4-4-4 (3 dadu dengan nombor yang sama + 2 dadu dengan jumlah yang sama)

Flush yang meneka dadu yang keluar adalah 5 dadu dengan warna yang sama semua dan tidak menjadi lurus flush atau INC. Siram lurus. Contoh 1-3-5-2-2 (hitam) atau 5-1-1-6-4 (merah)

INC. Straight menebak dadu yang keluar tidak mempunyai kombinasi contoh 1-2-4-5-6 atau 1-2-3-5-6 (warna tidak perlu sama)

3 Of a Kind menebak hasil dadu yang keluar adalah 3 nombor kembar (3 dadu dengan nombor yang sama) contoh 1-3-1-1-5 (semua angka dengan dadu kembar 3)

2 Pair (Dua Pasangan) yang meneka hasil dadu yang keluar mempunyai nombor kembar sebanyak 2 pasang dadu misalnya 2-2-3-3-5 atau 4-5-6-5-4 (semua dua pasang boleh menjadi nombor apa-apa)

1 Pair (Satu Pasangan) yang meneka hasil dadu yang keluar mempunyai nombor kembar sebanyak 1 sepasang dadu (mesti memilih bilangan pasangan yang keluar) contoh 1-1-4-5-6 (pasangan pemenang 1).

Jika terdapat 2 keputusan dadu kembar 1-1-2-2-5, pemain yang pasangan pasangan 1 akan dianggap rendah (Keputusan dianggap 2 Pair). Jadi bagaimana untuk bermain dadu poker dalam talian. Mudah-mudahan ia dapat membantu anda memenangi permainan ini.