Eden Hazard Discloses Kesan Cole pada Keputusannya

Eden Hazard, kapten pasukan kebangsaan Belgium, mengakui keputusannya untuk menyertai Chelsea pada 2012 sangat dipengaruhi oleh nasihat Joe Cole. Berdasarkan rekod malaysia online betting dalam talian kedua-dua pemain, mereka telah bermain bersama di Lille LOSC pada musim 2011-2012. Sepanjang masa itu, Joe Cole dipinjamkan dari Liverpool.

Menurut Eden Hazard, nasihat Joe Cole apabila dia memberi sumbangan besar kepada keputusannya untuk bergabung dengan Blues satu musim setelahnya. Eden Hazard memberitahu malaysia online betting website bahawa dia bercakap dengan Joe Cole terlebih dahulu sebelum akhirnya memutuskan untuk menyertai Chelsea.

Dia menjelaskan kepada malaysia online betting yang Joe Cole selalu mengatakan kepada dirinya sendiri setiap hari bahawa Chelsea adalah kelab terbaik untuknya. Dia memberitahu malaysia online betting website bahawa pada masa Joe Cole memberi jaminan kepadanya bahawa Chelsea adalah kelab besar di mana pemain boleh mendapatkan trofi setiap musim.

Malaysia Online Betting Cole dengan Chelsea

Eden Hazard juga berkata nasihat Joe Cole membuatnya memutuskan untuk menyertai Chelsea. Oleh itu, Eden Hazard berterima kasih kepada Joe Cole. Selain itu, malayisa online betting website tidak terkejut apabila Joe Cole mencadangkan Eden Hazard ke Chelsea.

Masalahnya ialah Joe Cole berjaya mencapai kejayaan dalam kerjayanya dalam 7 musim yang dibelanjakannya bersama Blues. Berdasarkan catatan malaysia online betting, Joe Cole memenangi sejumlah 10 trofi berprestij termasuk tiga gelaran Liga Inggeris. Dia juga pemain terbaik Blues pada tahun 2008.

Eden Hazard sendiri sebelum ini dilaporkan meninggalkan Chelsea dengan segera. Dia dikatakan akan meninggalkan Stamford Bridge untuk menyertai Real Madrid yang pernah dipanggilnya kelab impiannya. Di samping itu, Real Madrid dilaporkan mahu mencari penyerang baru selepas mereka ditinggalkan oleh Cristiano Ronaldo yang memutuskan untuk berpindah ke Juventus.

Tetapi kemudian Eden Hazard berkata bahawa dia telah memutuskan untuk tinggal di Stamford Bridge dengan Blues. Di samping itu, keadaannya dengan Chelsea kemudiannya semakin meningkat selepas perubahan jurulatih dari Antonio Conte ke Maurizio Sarri. Nampaknya ini juga sebab mengapa Eden Hazard meninggalkan keinginannya untuk meninggalkan Stamford Bridge.