Mengawal Pot Poker

Sama ada anda seorang pemain agresif yang suka menguasai prosiding atau peserta yang dianggap lebih baik, mengawal periuk secara berkesan adalah satu cara yang pasti untuk menjamin kejayaan di meja poker. Memilih masa untuk memainkan pot besar dan apabila tidak akan pergi jauh ke arah menentukan kemajuan anda. Berikut adalah panduan asas untuk mengawal pot.

Mengawal Pot

Puncak kawalan pancing adalah mudah menyerang kucing bersaiz yang baik apabila anda mempunyai tangan yang baik dan berpegang pada periuk yang lebih kecil apabila tangan anda lebih kecil. Kesukaran adalah mengetahui apabila anda mempunyai tangan yang baik berbanding dengan lawan anda, juga dalam menentukan masa yang tepat untuk mengikuti strategi nilai dan bila membengkokkan otot anda dan mengawal kawalan pot.

Petua untuk Mengambil Kawalan

Menguruskan timbunan cip anda adalah berkait rapat dengan kawalan periuk yang baik. Sudah tentu, terdapat beberapa faktor yang mengawal hal ini, dan berita buruknya bukan semua budi bicara.

Tahu Musuh Anda

Mampu melihat lawan anda dan menjangkakan langkah seterusnya adalah prinsip penting kawalan pot yang berjaya. Sekiranya pemain ke kiri anda pasif, maka anda akan mendapati lebih banyak perlawanan daripada yang anda lawan terhadap lawan yang berwibawa. Perlawanan nilai masih merupakan cara yang berguna untuk mengumpul pot bersaiz yang baik, tetapi perlawanan dan peningkatan pada masa yang tepat adalah penting untuk menjaga pemain pasif yang berminat.

Pemain yang tidak menentu lebih sukar untuk dibaca. Sekiranya mereka adalah ‘pemeriksa cek’ atau bluffer yang jelas, maka anda perlu mengawal pot untuk menghalang mereka daripada menguasai proses.

Pusingkan Yang Lain

Belakang akan membantu menyatukan kedudukan anda, atau meniup permainan Live22 secara terbuka. Meramalkan kekuatan tangan lawan anda sekarang lebih penting daripada sebelumnya, seperti mengenal pasti potensi mereka untuk cabutan yang kuat. Jika anda mempunyai tangan yang kuat sekarang maka mungkin masa yang tepat untuk pertarungan.

Jika anda yakin bahawa anda mempunyai tangan yang terbaik, maka hubungi atau taruhan kecil yang anda mahu ‘menggalakkan’ lawan anda untuk berpegang pada sungai. Sekiranya anda mempunyai tangan yang lemah tetapi menarik diri, maka berfikirlah pintar jangan biarkan jumlah cip anda berkurangan demi pukulan yang panjang.

Keperibadian Poker

Dengan cara yang sama yang anda lebih suka bermain lawan yang boleh dibaca daripada jenis yang tidak dapat diramalkan, fikirkan bagaimana keperibadian poker VVIP96 anda muncul. Kawalan pot adalah mengenai pencerobohan yang masuk akal pada masa yang tepat dan membayar yuran anda kepada orang lain. Perbahasan permainan anda agar rakan-rakan pemain tidak dapat membaca tentang anda, dan elakkan menggunakan strategi atau corak permainan yang jelas.