Perlawanan Strategi Lay

Perlawanan Lay adalah proses dimana penonton diberikan peluang untuk berlawan terhadap hasil tertentu. Daripada kaedah perlawanan ortodoks, yang menyokong hasil yang anda fikir kemungkinan besar, berlawanan memberi anda kesempatan untuk berlawan terhadap kemungkinan hasil yang mungkin terjadi, yang sering dapat memberi anda peluang yang lebih baik.

Perlawanan Secara Tukaran

Lay lawanan hanya boleh dilakukan di laman web secara pertukaran, sepertil Live22 Sportsbook.Perlawanan pertukaran melibatkan orang yang berbeza yang menawarkan kemungkinan orang lain, bergantung pada kemungkinan timbulnya hasil tertentu. Jadi,  berlawan  juga pertukaran kemungkinan, tetapi secara terbalik. Dalam perlawanan yang tepat, seseorang akan menawarkan orang lain kemungkinan keputusan tidak berlaku.

Tanggungjawab Lawanan

Malangnya, apabila perlawanan pada hasil tidak akan berlaku, anda mesti meletakkan perlawanan. Tanggungjawab lawanan dalam pegangan anda. Ini bermakna bahawa kepentingan kerana anda berlawanan terhadap hasilnya, mestilah lebih besar daripada jika anda berlawanan untuk sesuatu peristiwa berlaku. Bagaimanapun, bonus adalah kemungkinan hasil (jika anda meletakkannya) lebih besar.

‘Liabiliti’ bergantung pada sesuatu hasil. Sebagai contoh, dalam perlumbaan kuda, liabiliti pukulan 20/1 sangat besar, kerana kemungkinan kuda yang tidak menang sangat mungkin. Oleh itu, mungkin lebih baik untuk meletakkan kegemaran dalam perlumbaan jika anda tidak fikir kuda akan menang kerana liabiliti akan lebih kecil.

Ambil Derby tahun ini. Pemenang, Camelot, akan menjadi harga yang hebat untuk meletakkan Betfair, dan liabiliti itu pastinya sangat kecil. Walau bagaimanapun, kuda yang menang dan mereka yang berakhir di belakang akan memerlukan liabiliti yang lebih besar. Itulah sebabnya adalah bijak untuk memilih kuda yang merupakan kegemaran berharga pendek, tetapi tidak dipaku untuk menang.

Ketahui Liabiliti

Cara yang baik untuk membuktikan ini adalah supaya kemenangan anda Pikirkan di Prince of Wales ‘tahun lepas di bangsawan kerajaan. Pasaran VVIP96 tersirat tidak ada yang dapat mengalahkan kuda yang mengagumi Australia, tetapi, menuju ke arah garis, pemenang kumpulan 1 yang dimiliki coolmore itu dipakai oleh godolphin yang mempunyai rewilding. Tidak banyak yang diharapkan hasil ini; Walau bagaimanapun, mereka yang berbuat demikian, jadi anda fikir akan mengira duit syiling mereka, terutamanya kerana liabiliti pada kuda akan sangat rendah.

Kelemahan Lawanan

Mungkin kelemahan satu lawanan adalah peluang terhad untuk menggunakannya. Perlawanan biasanya hanya disediakan menang atau kalah. Jangan biarkan ia menanggalkannya walaupun, sebagai penembak curi dapat dengan mudah membuat duit cepat atau dua jika mereka memainkan kad mereka dengan betul.