Ralph Hasenhuttl Karung Southampton Mark Hughes

Southampton bersedia mendekati bekas bos RB Leipzig Ralph Hasenhuttl selepas memecat pengurus Mark Hughes pada hari Isnin. Hughes dipecat lapan bulan selepas mengambil alih tugas, dengan Saints ke-18 dalam jadual Liga Perdana. Austria Hasenhuttl, 51, telah keluar kerja sejak meninggalkan Leipzig pada bulan Mei, yang berakhir dengan mantra dua tahun di kelab itu. Dia membawa mereka ke tempat kedua di Bundesliga dalam musim pertamanya yang bertanggungjawab, selepas mengambil alih promosi mereka dari peringkat kedua.

Bekas pengurus Ingolstadt menduduki tempat keenam dalam musim teratas Jerman musim lepas tetapi meninggalkan Leipzig selepas gagal menyetujui kontrak tambahan. Selepas memecat Hughes, Southampton berkata dalam satu kenyataan bahawa “mencari pengurus baru untuk mengambil kelab ke hadapan sudah berjalan”. Pembantu jurulatih pasukan pertama Kelvin Davis akan bertanggungjawab untuk perlawanan menentang Tottenham Hotspur di Wembley pada hari Rabu. Hughes, yang juga bermain di kelab pantai selatan semasa kerjayanya bermain, menyertai Southampton pada Mac, dua bulan selepas dipecat oleh Stoke City.

Kelab itu adalah satu titik di atas zon penyingkiran pada masa itu dan pemain berusia 55 tahun itu membawa mereka ke musim lalu dengan mengamankan dua kemenangan dari empat perlawanan terakhir mereka.

Maxbet Malaysia mengatakan walau bagaimanapun, mereka telah bergelut lagi musim ini dan, di sepanjang mantera, telah memenangi hanya tiga daripada 22 perlawanan liga mereka. Perlawanan terakhirnya yang bertanggungjawab adalah seri 2-2 dengan Manchester United namun sebelum Southampton kalah 3-2 oleh penyingkiran Fulham dan kalah dari Piala Carabao atas penalti oleh Leicester.

Bersama Hughes, Pembantu Pengurus Pasukan Utama Mark Bowen Dan Jurulatih Eddie Niedzwiecki Juga Telah Pergi

Hierarki Southampton tidak akan membuat kesilapan yang sama seperti musim lalu apabila mereka hampir terlambat untuk memecat Mauricio Pellegrino ketika mereka jatuh ke arah penyingkiran.

Menurut malaysia online gambling ini bermakna tekanan tambahan kepada Mark Hughes, yang mempengerusikan kelangsungan hidup mereka, dan rekod kemenangannya yang buruk dari tiga kemenangan dari 22 perlawanan liga menjadikan keputusan ini tidak dapat dielakkan. Hughes telah menceritakan mengenai nasib malangnya musim ini tetapi akhirnya skripnya menjadi letih semasa persembahan, walaupun mereka cukup baik pada masa-masa tertentu, hanya tidak mendapat keputusan.

Hindsight adalah satu perkara yang menarik tetapi Southampton kini boleh memikirkan keputusan mereka untuk memberi Hughes kontrak selama tiga tahun selepas bertahan mengekalkan status Liga Perdana mereka, dan bukannya mengucapkan terima kasih atas usaha dan kembali ke papan lukisan. Naib Pengerusi Saints Les Reed dan pengarah teknikal Martin Hunter telah pergi dan penyapu terus menerus dengan pemecatan Hughes. Ini adalah masa-masa berubah di St Mary.

Bagi Hughes, sukar untuk melihat di mana dia akan pergi selepas pemecatan berturut-turut di Stoke dan Southampton dalam masa yang singkat.Beliau menyertai ketua pengurusan lama seperti Sam Allardyce, David Moyes dan Alan Pardew di margin.