Ramalan Atletico Madrid vs AS Monaco 29 Nov 2018

Atletico Madrid bersaing dengan Borussia Dortmund untuk melayakkan diri sebagai pemenang Liga Champions -Grup A manakala AS Monaco mahu melepaskan diri dari kedudukan penjaga untuk tiket ke 32 terakhir Liga Europa. Atletico Madrid mempunyai misi untuk menang dan mengekalkan peluang mereka untuk memenangi kumpulan Liga Juara A musim ini menentang AS Monaco. Perlawanan ini akan berlangsung di rumah Atletico, Wanda Metropolitano pada hari Khamis (11/29/2018) pada pukul 01.55.

betting malaysia website atletico madrid kini menduduki tempat kedua dalam Kumpulan A dengan sembilan mata. Los Rojiblancos hanya kehilangan kepalanya daripada ketua sementara, Borussia Dortmund. Sekiranya anda boleh memenangi dua perlawanan lagi dalam fasa kumpulan ini, dan Dortmund tersasar, Atletico dapat memenangi Kumpulan A.

Sebaliknya, AS Monaco masih tidak dapat keluar dari keadaan sukar yang membungkusnya sejak permulaan musim lalu. Walaupun mampu memenangi kemenangan 1-0 sempit apabila mereka pergi ke ibu kota Caen dalam acara Ligue 1 hujung minggu lalu, Monaco masih bermain kurang meyakinkan.

Thomas Partey adalah pemain utama Atletico Madrid yang diambil dari lulusan akademi belia Atletico Madrid yang terus berkembang menjadi salah satu pemain tengah paling berpotensi pada masa ini. Bahkan, baru-baru ini Thomas Partey memasuki pencalonan pemain terbaik Afrika pada 2018. Pemain Ghana dilengkapi dengan kekuatan fizikal yang luar biasa. Selain itu Thomas juga mempunyai tendangan jarak jauh yang sangat cepat dan tepat. Sayangnya dia hanya menyumbang satu pertahanan dan tidak menjaringkan gol pada Liga Juara-Juara musim ini.

Atletico Madrid mempunyai tempat sendiri pada hari Radamel Falcao. Kapten AS Monaci dikenali sebagai salah satu penyerang paling tajam di dunia ketika ia menguatkan Atletico Madrid. Kembali ke bekas kelabnya sebagai lawan pasti membuat Falcao mempunyai lebih banyak motivasi. Selain itu, Kolombia menjaringkan gol kemenangan menentang Caen yang menamatkan kegilaan Monaco sejak ditangani oleh Thiery Henry.

Ramalan Atletico Madrid vs AS Score Monaco

Atletico bermain baik di rumah ke Barcelona pada hujung minggu. Selain daripada skor akhir dalam perlawanan yang berakhir dengan seri 1-1, Atletico Madrid sebenarnya bermain dengan sangat berani untuk menyekat Blaugrana sepanjang perlawanan.

Menghadapi AS Monaco, Atletico Madrid sepatutnya dapat melakukan perkara yang sama. Digabungkan dengan keadaan Monaco yang masih tidak stabil, agent maxbet malaysia meramalkan Atletico akan menang 3-1.

Ramalan Atletico Madrid vs AS Komposisi Pemain Monaco

Atletico Madrid: Oblak, Hernandez, Luis, Arias, Savic, Koke, Vitolo, Griezmann, Costa, Thomas, Saul.

AS Monaco : Gabriel, Jemerson, Glik, Henrichs, Tielemans, Bennasser, Golovin, Diop, Chadli, Falcao, Benaglio.