Ramalan Chelsea FC vs Everton 11 November 2018

ajang liga domestik Inggeris kasta utama, Premier League akan mengadakan prediksi Chelsea FC vs Everton dalam perlawanan liga inggris yang memasuki Minggu 12 musim ini. Untuk perlawanan minggu ini di mana kedua-dua pasukan akan bersaing dengan hebat untuk dapat memilih tiga mata penuh. Terutama untuk Blues di mana mereka akan bermain di rumah dari Stamford Bridge. Pertandingan antara Everton akan diadakan pada 11 November 2018 pada jam 22:15.

Chelsea Mahu Meneruskan Trend Positif Terhadap Kaunter Everton

Dalam ramalan ejen vvip96.net Chelsea FC vs Everton 11 November 2018 kali ini menjadi tuan rumah The Blues sangat berharap dapat menang di kandang. Bukan sahaja mahu mempertahankan prestijnya di depan penyokongnya, tetapi Chelsea juga mahu meneruskan trend positif. Kerana pada perlawanan sebelumnya mereka sangat baik hasil perlawanan dan membuat mereka berjaya menjaringkan 27 point di tempat kedua dalam klasemen liga inggris. Sedangkan untuk Everton masih tersekat di tengah-tengah papan dengan menduduki peringkat 9 dan menuai 18 point.

Seperti yang telah dibincangkan di atas, untuk pasukan Maurizio Sarri ini telah begitu baik untuk prestasi pasukannya. Pada masa ini mereka telah bersaing dalam penerbangan teratas dan mereka mempunyai prestasi pasukan yang konsisten. Dalam lima perlawanan terdahulu di mana Chelsea FC berjaya menjaringkan satu seri dan empat kemenangan berturut-turut. The Blues memenangi kemenangan apabila mereka bertemu Crystal Palace dengan skor 3-1. Bagi Everton kali ini mereka perlu mencari. Untuk persembahannya dari lima perlawanan Everton, memenangi tiga kemenangan dan dua kekalahan.

The Blues memang sememangnya berkualiti untuk pasukan mereka jadi unggul berbanding Everton. Tidak mati jika Chelsea berjaya memenangi kejayaan dalam sejarah pertemuan Everton daripada beberapa perlawanan sebelum ini. Dirakam dari lima pertemuan Everton tidak pernah menang dan Chelsea FC berjaya menuai tiga kemenangan dan seri. Untuk meramalkan Chelsea FC vs Everton 11 November 2018 kali ini Blues dijangka meraih kemenangan.

Ramalan Skor Maxbet Online
Chelsea FC 3 – 1 Everton