Ronaldo Janji Menurunkan Berat dan Mula Berlatih Lagi

Legenda Brazil Ronaldo Nazario merancang untuk mengurangkan berat badan untuk mencapai keadaan terbaik untuk membantu meningkatkan kualiti latihan Real Valladolid. Ronaldo baru saja menjadi pengarah presiden Valladolid selepas membeli sebahagian besar saham kelab itu. Bekas pemain Real Madrid membeli 51 peratus saham yang dilaporkan mencapai 30 juta euro pada awal September. Ronaldo kemudian mempunyai hak untuk menjadi presiden pengarah kerana peratusan ini.

Menurut pemerhatian pasukan Sportsbook Malaysia, Sehingga kini tidak jelas apa yang boleh dilakukan Ronaldo untuk pasukan pertama Valladolid. Dengan banyak pengalaman yang dimilikinya, Ronaldo dianggap dapat membantu meningkatkan kualiti permainan Valladolid, sekurang-kurangnya penyerang. Walaupun dia bukan jurulatih, Ronaldo akan cuba membantu pasukan membangun serta mungkin. Baca penjelasan penuh di bawah:

Mula berlatih

Ronaldo menegaskan dia tidak datang untuk bermain. Dia tidak dapat melakukan tugas yang sukar. Walau bagaimanapun, Ronaldo berjanji untuk memperbaiki keadaan fizikalnya sebanyak mungkin untuk memberi sedikit input kepada jurulatih dan pemain dalam sesi latihan.

“Saya tidak datang untuk bermain, saya tidak berada dalam keadaan untuk melakukan itu,” kata Ronaldo pada VVIP96. “Saya akan memulakan latihan dan lebih sesuai supaya saya dapat berlatih dengan pemain dan menyumbang sedikit dalam bidang teknikal, sudah tentu sesuai dengan persetujuan pelatih.”

Tahun Penting

Lagipun, Ronaldo menyedari kelabnya tidak mempunyai kemudahan latihan yang terbaik. Beliau juga menganggap bahawa tahun pertama ini adalah tahun yang paling penting dalam pembangunan kelabnya, dia akan cuba memaksimumkan kemudahan latihan sedia ada untuk membantu pasukan dan akademi pemain.

“Tahun ini akan menjadi tahun yang sangat penting untuk projek ini, tahun yang sangat penting.” “Kami tidak mempunyai kemudahan terbaik di dunia, tetapi ini adalah perkara yang terbaik daripada kemudahan kami untuk pemain kami, untuk akademi kami,” kata Ronaldo.

Ronaldo Mendapatkan Neymar Pasangan Match Real Madrid

Ronaldo Mendapatkan Neymar Pasangan Match Real Madrid

Isu kepentingan Real Madrid di Neymar nampaknya telah menjemput Ronaldo Nazario untuk memberi komen. Lagenda Brazil yang juga bermain untuk El Real mencadangkan Neymar untuk mengikuti hatinya.

Beberapa bulan kebelakangan Neymar terus dikabarkan tidak pernah di PSG dan mahu mencuba cabaran baru. Di samping itu, jika Neymar bercita-cita menjadi pemain terbaik di dunia, PSG masih dianggap kurang memenuhi potensi Neymar. Oleh itu Neymar terus dikaitkan dengan Real Madrid, gergasi Sepanyol yang berjaya menembus final Liga Juara-Juara dalam tiga musim berturut-turut. Walaupun tidak ada tindak balas segera dari pemain, namun khabar angin yang diedarkan Neymar mula memikirkannya.

“Cristiano Ronaldo dan Neymar boleh bermain bersama, mereka adalah dua pemain hebat yang akan lebih baik jika bersama dari dua pasukan yang berbeza,” kata Ronaldo di Marca. “Jika Neymar suatu hari memutuskan bahawa dia mahu meninggalkan PSG maka Real Madrid mesti segera bertindak balas dan merekrutnya.”

Beliau berkata, dalam dunia bola sepak hari ini jika seorang pemain mahu meninggalkan, kelab tidak boleh berbuat banyak untuk mengelakkannya. Perkara yang sama berlaku kepadanya ketika dia pemain pertama.

“Apabila pemain akhirnya memutuskan untuk meninggalkan, tiada siapa yang dapat menghentikannya, tetapi saya tidak tahu sama ada situasi itu sama dengannya,” katanya.